Sådan forbedre du din skydning med riffel.

Åndedræt

Djævlen sidder i detaljen – også når man skyder. Derfor skal der styr på hver eneste detalje, og det har vi bedt Claus Slot Andersen om at gøre noget ved.
Her er andet afsnit i en hel serie om, hvordan du forbedre din riffelskydning. I dette afsnit er der fokus på vigtigheden af ens åndetræt.

Foto: Claus ”Claude” Sloth Andersen, Christian Ravn og Pixabay.

Infoboks

Der er ingen af de fif eller metoder, jeg skriver om, der er vedtaget ved lov, eller hugget i sten. Hvis du ikke synes, at metoderne eller mine fif passer til dig eller din skydning, så skal du bare ignorere dem.

Jeg prøver på at videreformidle de erfaringer og gode forklaringer, jeg har fået forevist, og selv anvender. Jeg anderkender selvfølgelig, at der er masser af individuelle måder at gå på riffeljagt på. Jeg ønsker kun, at alle jægere skal udføre et hurtigt og sikkert drab på vildtet. Dermed gør jægeren også alt for, at vildtet ikke lider unødvendigt.

Hvis du savner inspiration, vil jeg foreslå, at du følger de jagtetiske regler, der er beskrevet her: https://mst.dk/friluftsliv/jagt/om-at-gaa-paa-jagt/jagtetiske-regler/

Derudover fastsætter ”Bekendtgørelse af lov om jagt og vildtforvaltning” §22, at:
Ingen...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: