Dansk sikahjort fotograferet af Dennis Jacobsen.

Foto: Lars Christensen samt Maksim Kaborda, Pablo77, Txanbelin, Carl Mckie, Ondrej Prosicky, Karol Waszkiewicz, …/Shutterstock

Skytten på det gods, hvor vi har lejet jagtretten, havde set en meget gammel hjort i en fold ved de gamle egetræer, hvorefter jeg brugte en stor del af de mange såvel tidlige som sene timer i den fantastiske august til at finde og studere den hjort, som skytten have identificeret på en af sine ture i skoven.

En sen aften i slutningen af august lykkedes det mig at komme i kontakt med hjorten, eller rettere hjorten tog kontakt til mig med sine høje, skingre brunstkald – den karakteristiske og specielle fløjten, som sikahjorten fremkalder, og som var det første brunstkald i skoven dette år, typisk fremkaldt af den ældste hjort.

Efter at jeg havde sikret mig, at jeg var i rette vind, hvilket krævede, at jeg gik en længere tur, kunne jeg liste forsigtigt gennem underskoven ud mod netop den lysning, hvor han tidligere var blevet set, og ganske rigtigt, her stod ikke bare hjorten, men omkring 20-25 hinder og græssede i folden. Et åndeløst syn som altid, og som krævede den yderste forsigtighed for ikke at blive opdaget af et af de mange opmærksomme øjne eller ører, der konstant afsøger for...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: