”De to kronhinder med kalve traver nærmest lydløst over kørersporet og forsvinder ind i klitfyrrene, uden at jeg har mulighed for at sætte en fornuftig kugle på en af kalvene. Inden pulsen igen er faldet, bryder en kalv ud af fyrrene. Riflen kommer i anslag, dyret fanges i okularet, følges og kuglen slippes…”

Tilfældigt

I forbindelse med mit job som naturformidler på Geocenter Møns Klint, møder jeg i løbet af sommeren 2020 tilfældigt en god bekendt, som i sin tid var ansat som naturvejleder for naturstyrelsen på Fyn samtidig med jeg boede på Fyn. Uagtet, at vi ikke har set hinanden i mere end godt og vel 10 år, falder vi hurtigt og ubesværet i snak, som man næsten altid gør, når man har haft gode relationer sammen. Inden vores veje skilles igen, står jeg med en invitation til at komme på jagt efter kronvildt på hans jagtterræn ved Ulfborg i Vestjylland i løbet af efteråret 2020.

Optakt

Tiden går og anden bølge af coronapandemien kommer rullende og lukker på ny ned for en verden, som ellers så småt var ved at finde tilbage til normalen igen.  Så det trækker ud, inden vi får konfirmeret en aftale om tid og sted i forhold til min tur vest over. Den tragiske situation med aflivning mink i...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: