Foto: Mads D. Jessen og RWS samt Budimir Jevtic, Volodymyr Burdiak og M F Bocka/Shutterstock

Hele verden er igen Corona-lukket, og jagtrejserne til udlandet har været på et minimum. Men så kan man jo mindes de gode jagtstunder, man tidligere har haft uden for landets grænser. Denne kombijagt i Ungarn var den første jagt, hvor jeg både havde gevær og riffel med. Det var ikke sidste gang, og vil man have en alsidig jagtoplevelse og virkelig mærke, hvad de forskellig jagtlande kan tilbyde, er kombijagter en virkelig god målestok.

Allerede, når du lander i lufthavnen, får du en god fornemmelse for de forskellige landes forhold til jagt. I Ferihegy ved Budapest bliver man ledt hen til en speciel skranke, hvor du viser papirerne og får dine våben udleveret. Særdeles effektivt, ikke så meget bøvl og næsten hurtigere end at skulle vente på sin kuffert. Kun lande med en fuld accept af jagtens væsen og vigtighed tager imod jægere på den måde. Med udstyret på plads var det hurtigt af sted til hotellet.

Hele jagten var arrangeret af det store Budapest-jagtfirma, Harmonia, som var med i den allerførste bølge af privatisering, der fandt sted efter murens fald. Derudover var de også det første, private firma, der...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: