Jagt i Frankrig tager udgangspunkt i Axat. Axat er en mindre by ved den øvre del af floden Aude. Byen har overlevelsespotentiale; der er både butikker, sundhedshus, hotel, svømmebad, veterantog, café og gode restauranter samt en velfungerende infrastruktur – og så drives der jagt og fiskeri.

Foto Claes Kjær Mathiesen samt by-studio, bjul, PHILIPIMAGE, Daniel Rodriguez Garriga, Alberto Gonzalez Gimenez, AndreAnita, Alexander Uhrin og pedrosala/Shutterstock

Jagt i Frankrig Jagt i Frankrig

Området byder på vildsvin, råvildt, kronvildt, gemser og diverse småvildt – i et par nabokommuner findes også muflon. Endelig er der bjørn og ulv, som også her er fredede.

Min introduktion til den lokale jagt foregik ved, at jeg lavede min egen lille jagtordliste, da mine franskkundskaber bestemt ikke omfattede jagtrelaterede gloser og vendinger. Med den i lommen henvendte jeg mig til den lokale jagtformand (i Frankrig er han præsident).

”Vi skal ikke fremstå som mexicanske banditter”, siger Jacky GALY, som er Første Vicepræsident i Fédération Departementale des Chasseurs et de la Nature de l’Aude.

Jeg blev naturligvis set an: hvad er nu det for en mærkelig udlænding, der vil på jagt med os? Jeg blev dog modtaget særdeles gæstfrit – og det...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: