tahrjagt

Ægteparret Fie og Troels Bøgelund er taget på rundtur i New Zealand, hvor en tre uger lang rundrejse afsluttes med 10 dages bjergjagt under kyndig ledelse af Per Jacobsen, som er dansk og fastboende i Christchurch på Sydøen og Pers assistent Stephen Bradley.

”Save the country go hunting!”

Vi springer ind i deres jagtberetning dagen efter, at jagtselskabet på fire personer og to hunde er ankommet til jagthytten:

Per og Stephen sætter skiver til indskydningen op, og både Fie og jeg får skudt ind. Sikkerheden er i top, og der skydes, indtil begge jagtførere er tilfredse med vores skydning.

Denne dag lykkes det at få kontakt til en flok på fire Arapawa får – alle væddere.

Vi pürscher os ind på den lille flok. Da vi er inde på 200 meter, maver Fie og Stephen sig som en slange frem til bjergkanten.
Fie får riflen op på en rygsæk, men i mellemtiden er flokken blevet urolig og trækker tættere ind under bjerget.
Man fornemmer, at der skal skydes, inden de forsvinder. Så nu er det nu.

Fie skyder til den store, rødbrune vædder med de snoede horn, men skuddet sidder i en lille stenforhøjning, der er lige høj nok til at opfange kuglen, før den når sit mål.

Pokkers også!

bjergjagt
Fra venstre mod højre –...
Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: