Et smukt dyr, der trods hård medfart heldigvis kommer ned med få skader.

Foto Christian Rysgaard og Frank Fichtmueller/Shutterstock

Putain!” råber min ellers særdeles rolige guide på klingende fransk, da bilen begynder at skride ud i det glatte underlag og kure baglæns ned ad en ubehagelig smal vej i et hårnålesving af den anden verden. Ikke at Pierre mangler engelske ord, samtalen er gået nemt på vej op ad bjerget, hvor han har forklaret  den lokale historie for området, men nogle situationer beskrives nu engang bedst på ens eget modersmål. Jeg istemmer med sammenbidte tænder det bedste mit skolefransk kan præstere i en særdeles hårrejsende situation: ”Merde! Zut Alors!” Han vender overrasket hovedet mod mig, dunker mig på skulderen, griner højt og hjerteligt, mens han ruller begge ruder ned og fortsætter i bløde kurver uforfærdet turen baglæns ned ad bjerget. Jeg forsøger at spille cool og ignorere det stejle fald på over 100 meter ud over bjergkanten, mens jeg holder krampagtigt fast i bildøren, til mine knoer er kridhvide. Vores plan for den allerførste jagt skrider langsomt sammen med bjerget og sneens ubetingede sejr over den lille Peugeot. Først var det riflerne, der forsvandt, og nu er det transporten til jagtområdet, der fejler – kraftudtryk på det...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: