Glad jæger med Snowsheep i Kamchatkas bjerge. - Foto: Jens Abildskov

Det kostede seks dage med kulde, regn og hårdt arbejde i Kamchatkas vilde bjerge. Til gengæld fældede Jens på femte dagen sit livs trofæ. Den sky snowsheep-vædder er netop færdigmonteret, men allerede inden da monterede Jens vædderen på brystet af sig selv.

”Jeg har aldrig haft en tatovering, men vi jokede lidt med det derovre, og da jeg kom hjem, besluttede jeg, at det her skulle være første og eneste gang,” fortæller 58-årige Jens Abildskov fra Silkeborg.

Han har gået på jagt, siden han var 16 og været på jagt i mange lande. Blandt andet Tyskland, Sverige, Polen og Rusland.

”Jeg har altid været meget glad for naturen, og jagt er en god måde at komme ud a opleve naturen på – og vel at mærke på dens egne præmisser,” fortæller Jens.

Snowsheep vædderen fra Kamchatka. Monteret af konservator Mikkel Carlsen fra Als.

Bjergjagt

De seneste år er han blevet mere og mere fascineret af bjergjagt, og i 2019 skulle en gammel drøm realiseres. Bjergjagt på snowsheep i Ruslands fjerne Kamchatka provins.

Jens og to venner organiserede jagten gennem det russiske jagtrejsebureau, Eventus Hunt og landede i efteråret 2019 i den primitive Sheremetevo lufthavn ved Petropavlovsk på Kamchatka. Derfra gik turen...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: