Udsætning af fasaner i jagtkonsortiet

Udsætning af fasaner. Den økonomiske udvikling og den øgede interesse for jagt har bevirket, at der bliver længere og længere mellem de ”professionelle” jagtvæsener i Danmark, og årsagen til denne tilbagegang er indlysende, da det set ud fra en økonomisk betragtning, ofte er en langt bedre forretning for godserne at dele reviret op i flere mindre revirer og udleje disse.

Foto: Kim Lindgren og Torben Galst samt Shutterstock

De opdelte revirer udlejes som regel til enkeltpersoner, som hver repræsenterer et konsortium.

Fasanudsætning i jagtkonsortiet

Det kan selvfølgelig ikke udelukkes, at der stadig findes godser i Danmark, hvor driften af eget jagtvæsen er en god forretning, men ofte er det traditioner og prestigemæssige forhold og ikke ”den gode forretning”, som er årsagen til, at godset holder liv i eget jagtvæsen.

Om der på et revir bliver udsat fasaner i et eksisterende jagtvæsen, eller om der på samme revir udsættes fasaner i et jagtkonsortium, burde der ikke være den store forskel på. MEN ikke desto mindre kan både jagtkvalitet og afskydningsprocenter ligge i hver sin ende af successkalaen afhængig af, hvem der har ansvaret for pasningen af de udsatte fasaner.

Der findes et ukendt stort antal jagtkonsortier i Danmark. De...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: