Udsætning af fasaner i jagtkonsortiet
Foto: Kim Lindgren og Torben Galst samt Shutterstock

Udsætning af fasaner. Den økonomiske udvikling og den øgede interesse for jagt har bevirket, at der bliver længere og længere mellem de ”professionelle” jagtvæsener i Danmark, og årsagen til denne tilbagegang er indlysende, da det set ud fra en økonomisk betragtning, ofte er en langt bedre forretning for godserne at dele reviret op i flere mindre revirer og udleje disse.

De opdelte revirer udlejes som regel til enkeltpersoner, som hver repræsenterer et konsortium.

Fasanudsætning i jagtkonsortiet

Det kan selvfølgelig ikke udelukkes, at der stadig findes godser i Danmark, hvor driften af eget jagtvæsen er en god forretning, men ofte er det traditioner og prestigemæssige forhold og ikke ”den gode forretning”, som er årsagen til, at godset holder liv i eget jagtvæsen.

Om der på et revir bliver udsat fasaner i et eksisterende jagtvæsen, eller om der på samme revir udsættes fasaner i et jagtkonsortium, burde der ikke være den store forskel på. MEN ikke desto mindre kan både jagtkvalitet og afskydningsprocenter ligge i hver sin ende af successkalaen afhængig af, hvem der har ansvaret for pasningen af de udsatte fasaner.

Der findes et ukendt stort antal jagtkonsortier i Danmark. De fleste af dem er velfungerende på alle parametre, men...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: