DÅVILDT HAKKEBØF i porre/champignonsauce

500 g hakket vildtkød (dåvildt, råvildt el. kronvildt)
1 æg
25 g rasp
1 porre
1 løg
200 g champignon
2 fed hvidløg
2 spsk. smør
2,5 dl fløde
2,5 dl vand
1 bouillon terning
frisk rosmarin
salt/ peber
1 piment d’espelette

Vildtkødet blandes med lidt rasp og en æggeblomme, formes til bøffer og krydres med salt/peber.

Herefter brunes de af på stegepanden ved høj temperatur for god stegeskorpe.
(Ca. 2 min på hver side) og stilles herefter til side.

Porrer/løg/champignoner/hvidløg brunes af på panden i lidt ekstra smør.
Tilsæt en bouillon terning, vand og piskefløde. Tilsæt friskhakket rosmarin og salt/peber og 1 piment d’espelette.

Lad sovsen koge op og lad den simre ved lav temperatur i 5 minutter, læg herefter bøfferne i sovsen og lad retten simre ved lav varme i yderligere 5 min.

Serveres med kartoffel/selleri/gulerodsmos og naturligvis et godt glas vin.

KARTOFFEL-SELLERI-GULERODSMOS

4 bagekartofler
4 mellemstore gulerødder
1 mellemstor knoldselleri
2 spsk. smør (vær ikke nærig med smørret)
1,5 dl mælk
Reven muskatnød
Salt og masser af friskværnet peber
En håndfuld friskhakket persille

Bagekartoflerne skrælles og skæres i små tern. Kommes i en gryde. Tilsvarende med gulerødder og knoldselleri. (Gulerødderne skrælles, kun hvis det er nødvendigt) Hæld vand ved, så det netop dækker, men du skal IKKE komme salt i vandet. Læg låget på og lad nu rodfrugterne koge i cirka 25 minutter, så de bliver kogt helt møre Hæld vandet fra, og lad lige rodfrugterne dampe af. Tilsæt smør og pisk det rundt. Jeg plejer blot at bruge et almindeligt piskeris, men du kan også anvende en kartoffelmoser.

Tilsæt derefter mælk, indtil du har den rette konsistens, og smag rodfrugtmosen til med salt, peber og en smule reven muskatnød.

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: