Det bobler, syder og risler derude, og alt grønnes mere og mere. Jo foråret er her, og lyset er tilbage. Efter en utrolig mild vinter med kun få dage, hvor landet har været dækket af sne og frost, er vi nu nået frem til april måned. Og selvom det lysner dagligt med flere og flere lyse timer, og temperaturen er for opadgående, skal vi ikke tro, at der ikke kan komme nogle vinterdage her i april. Det har vi oplevet før. Men selvom det vil være tilfældet, så er vi i årets anden forårsmåned, og så melder spørgsmålet sig for os jægere, skal vi blive ved med at fodre fasaner og agerhøns?
Svaret er ja, fordi, hvis du vil holde på de fugle, der har overlevet vinteren på dit revir, så skal du fortsætte med fodring i april.

Foto: Leon Hansen Photo, Michal Pesata, DeStefano, SJ Watt og Ronald Wilfred Jansen/Shutterstock

Ligger på rede

De første fasanhøner ligger allerede nu på deres rede. Den er bygget på jorden og er kun svagt foret. Reden er som regel skjult i højt, halvvissent græs, lyng eller under tætte buske og krat. Det er her, hønen lægger op til 15 æg. Det er vigtigt, at hønen har adgang til proteinrigt foder hele tiden under rugningen, der tager mellem 23 og 28 dage. Hvis du ved, hvor hønen...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: