Foto: Claus Bech m.fl.

SKUD!

Rolf har skudt et dyr!” Det gjalder ud fra remissen. Sammen med en sværm af småfugle. Ingen når at artsbestemme dem, men hvis nogen efterfølgende vil hævde, at der var mindst hundrede, så vil jeg gerne tro dem. De mange småfugle efterfølges af talrige solsorte, en tydeligt utilfreds skovskade og to helt diskrete husskader. Remisen vrimler med liv. Et tæt vildnis, der giver rededække og overvintring til en bred varietet af fugle, nattesæde for råvildt og jævnligt dåvildt og enestående fødemuligheder til den lokale bestand af ræve, som hele tiden lusker omkring remisens centrale del, hvor den engelske fasanvoliere er placeret.

På post på Teglgården midt i den jagtoptimerede natur som har omdannet det tidligere landbrug til en biologisk oase af mangfoldighed.

I luften ses jævnligt duehøg på patrulje og musvågerne er ligeledes stærkt repræsenteret sammen med krager og alliker.

Duehøgen (Accipiter gentilis) er en klassisk rovfugl i den danske fauna, som desværre har været i tilbagegang de sidste 30 år. En tidligere undersøgelse fra DMU ” Danske duehøges populationsøkologi og forvaltning” konkluderer, at den mest sandsynlige årsag til tilbagegangen er direkte...
Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: