Foto: Andrei Nekrassov

Der opstår med jævne mellemrum rygter om, at antallet af rejsende jægere er for nedadgående, og at den del af jagtbranchen, der arrangerer jagter rundt om i verden, er nærmest dødsdømt. En stor del af disse rygter spredes af jagtmodstandere i debatten for at understrege en pointe om, at jagten ikke har nogen økonomisk fremtid. Når man dykker ned i påstandene, er der dog ikke megen dokumentation at hente, men det kan omvendt også være svært at finde dokumentation på det modsatte – altså at antallet af jagtrejsende jægere er stabilt eller voksende.

Det er derfor med stor glæde, at jeg kan videregive to vigtige informationer om det amerikanske jagtrejsemarked. Den ene er, at organisationen ”Conservation Force”, som bistår amerikanske jægere med CITES ansøgninger, melder, at antallet af ansøgninger om trofæimport af CITES arter er på niveau med – eller højere end – antallet før COVID-19. Altså ingen tegn på afmatning på den front – tværtimod.

Den anden er, at man på vinterens to store safari-konventer arrangeret af henholdsvis Dallas Safari Club og Safari Club International oplevede særdeles høj omsætning på jagtrejsestandene. Den amerikanske dokumentarfilmsinstruktør, Tom Opre – som har specialiseret sig i film med jagtrelevans – har oplyst mig om, at der i øjeblikket er fuld gang i et økonomisk generationsskifte i USA, hvor babyboomer-generationen overlader formuer og virksomheder til næste generation, hvilket tydeligt kan mærkes på omsætningen. De jagtrejsende jægere er nu blevet yngre, end de plejer at være, og de er et andet sted i jægerlivet med masser af oplevelser foran sig.

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: