Foto: Niels Busch

Ad de bugtende grusveje mellem de grønne bakker ruller en hestevogn trukket af to kulsorte Oldenborgerheste. De to heste traver godmodigt afsted, mens muntre grin og stemmer spreder sig fra vognen. Da de stopper op, myldrer passagererne af, og der mærkes en spændt og forventningsfuld stemning, mens geværerne lægges på skuldrene, og patroner pakkes i tasker og lommer.

To og to fordeler jægerne sig ud i en halvmåne med otte forskellige pladser omkring en grøn bakke.

Der lyder et horn, og kort efter er jagten igang. Fugl efter fugl svæver over skyttelinien. Nogle forvandles til en sky af pulver mod den blå himmel, mens andre fortsætter i en ufortrøden bane, til de falder ned i gæsset bag skytterne. Haglskuddene hagler bogstaveligt talt over os.

Det er midt i april, og for den gruppe danskere og svenskere, der er mødtes på Ryegaard, som ligger midt imellem Isefjord og Roskildefjorden, er jagtsæsonen allerede igang. Dette takket være den svenske skydekole Susegården, som har taget sit Game of Clays til Danmark.

Ved hjælp af to Unimoger udrustet med hver 5 lerduekastere og et godt samarbejde med det danske gods er de lykkedes med at skabe jagt uden for jagtsæsonen på den tid af året, hvor...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: