Husk, at, hvis du er i tvivl, så er du ikke i tvivl. Lad være med at tage skuddet, hvis du ikke er helt sikker og stabil i skydestillingen.”

Det er ganske få jægere, der mestrer fritstående skydestilling. Foto: Claus ”Claude” S. Andersen

På jagten skal du altid være i stand til at levere et skud, der er sikkert og dræbende. For at du kan gøre det, er det blandt andet vigtigt, at du kender dine egne begrænsninger, terrænet, du befinder dig i, og at du er i stand til at ramme vildtet korrekt.

Alle, der har prøvet fritstående skydestilling, ved, at det er utroligt svært at både holde stillingen, men også at ramme vildtet, der måske er i bevægelse og på afstand.

Derfor kan anvendelsen af støtte være en kæmpe hjælp. Uanset om det er en rygsæk, et træ eller en skydestok med et eller flere ben. Enhver støtte, der kan låse din riffels bevægelse i en eller flere akser vil hjælpe dig. Det vigtigste er som udgangspunkt at stå optimalt til fritstående skydning og så tilsætte skydestokken.

Det er klart, at jo flere ben en skydestok har, jo flere akser vil den typisk låse og dermed yde dig endnu mere hjælp.

På mange af de mere moderne skydestokke har du mulighed for at anvende fra et til fem ben,...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: