Jeg indrømmer gerne, at jeg sjældent tager et riffelskud uden at anvende en firbenet skydestok. Ikke fordi jeg ikke kan ramme uden, men min skudstatistik er bare bedre, når riflen får lov til at hvile på et ekstra sæt ben. Det betyder, at jeg slæber den med overalt, både til udlandet i fly, i båden ude i den svenske skærgård og hele vejen med op i et skydetårn, hvis det er muligt.
Alle detaljer ved skydestokken er derfor vigtige for mig: Fra længden i sammenklappet tilstand, over håndterbarhed, til stabilitet, støjgener og selvfølgelig vægten.

Jeg har tidligere anvendt skydestokke med del-komponenter i kulstof. Det er et formidabelt materiale, der både giver fleksibilitet, reduceret vægt, absorbering af rystelser og færre støjgener end eksempelvis aluminium. Men intet er nemt; Alle valg af design og materiale kommer med både fordele og ulemper. Den enkelte jægers behov og valg af udstyr er heldigvis stærkt personligt, for ellers fandtes der jo kun en enkelt type riffel, ammunition og skydestok (hvilket er en ganske skræmmende tanke).

Fire støttepunkter og et sæt mikadopinde

Foto: Christian Rysgaard

Alt efter anvendelsesområde og ingeniørteknik kan kulstof gøre din skydestok både bedre eller...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: