Indrømmet! Markedet for grej til buejægere er ikke kæmpestort, selvom buejægerne i Danmark efterhånden udgør lidt over 1,5 % af det samlede antal jagttegnsløsere. Hvis man derudover udelukkende kigger på den højteknologiske del af buegrejet i den dyre ende af prisskalaen, så bliver der indlysende nok ikke langet det store antal over disken i løbet af året.

Buesigter med indbygget afstandsmåler er blandt den absolutte luksus i denne klasse, men tjener præcist samme formål som sigtekikkerter til riflen med indbygget afstandsmåler. Det sparer dig for at slæbe rundt på en ekstra enhed og fjerner enhver tvivl om, hvor du skal sigte, uanset hvilken afstand dit bytte står på. Etik og sportsånd bliver ofte draget i tvivl, når teknikken bliver det centrale i jagten, men hvem kan med, hånden på hjertet, påstå, at det er en decideret dårlig idé? I hvert tilfælde indtil det tidspunkt, hvor hånden i stedet skal række efter pungen for at betale for det.

Fra amerikanske Burris Optics kom sidste år det nye buesigte Oracle med indbygget afstandsmåler og automatisk justering af sigtepunktet. Selvom sigtet ramte det amerikanske marked i midten af 2018, har det ladet vente på sig her i Europa. Således måtte...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: