Tekst Steen Andersen
Foto Steen Andersen

Det var en glad morgen. Skuddet sad, hvor det skulle – lige på halsen. Hjorten forendte på stedet. Og den var til og med en større kæmpe, som havde et nyt og dybt sår i bunden af brystkassen. Brunstkampene kræver sine ofre hver dag.

Byttet blev læsset på ladet af den hvide pick-up,  og vi kørte derpå tilbage til hotellet midt i den lille bjerglandsby Bacares i det sydlige Spanien lidt syd for Alicante.

Jagtkammeraterne sad allerede under det skyggefulde udhæng foran hotellet og stimlede straks sammen om hjorten på ladet.

Og det gjorde også en række lokale typer og et par måbende turister.

”Herude i de små samfund lever man af det, bjergene kan levere, og det har man altid gjort,” forklarer Antonio Teruel fra Iberhunting, som har arrangeret denne jagt på spanske brunsthjorte.

Derfor er der heller ingen, som gør mine til at klage over, at vi sådan bringer en død hjort ind til bytorvet. Den faldne kæmpe bliver behørigt beundret, og de forundrede turister er meget interesserede i at få mere at vide om jagt, kronvildt, traditioner og tilsvarende, hvilket beredvilligt bliver formidlet i et kakofonisk miskmask af dansk, engelsk, tysk og ikke mindst spansk.

”Ude...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: