Duejagt

Den første gang

Adam er min jagtlærling, som jeg har lavet et forløb med omkring introduktion til jagtformer og viden om trækjagt. På sin vis er Adam en meget typisk nyjæger med sine 40 år, bosiddende i København (faktisk på Nørrebro) og uden stor viden om jagt, natur og teknikker. Derved er vores forløb en blanding af introduktion til jagt, selve jagterne og så alt den viden, der ligger omkring det at gå på jagt. Noget af det, vi ofte taler om, er, om noget er “normalt” – altså om det er rigtigt at gøre sådan og sådan.

Adams nysgerrighed omkring alle detaljerne og åbenhed for, hvordan ting kan gøres, oplever jeg heldigvis også hos mange andre nyjægere: At de rigtig gerne vil, og derfor også er meget forsigtige, før de gør noget for ikke at gøre noget forkert.
Mere om det senere.

Foto: Morten S. Knudsen samt G. Grigorov og Dennis Jacobsen/Shutterstock

Jagtformer

Vi startede med at regulere rågeunger, som var en god måde at starte på, og efter flere andre jagtformer var vi nået frem til trækjagt, som måske er min favorit-jagtform.

Duejagt er på mange måder virkelig vanskelig, for det kræver både udstyr og viden, men også færdigheder for at man får succes med det. Adam havde trænet op...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: