Foto: Per Finn Nielsen og Kim Lynggaard Vester

I hastigt tempo siger jeg farvel til de medlemmer af familien, der allerede er stået op, trækker i tøjet og snupper gevær og grej under armen på vej ud til bilen. Den står klar med traileren, der er læsset med min Vissenbjerg 13, som i dag skal fungere som trækdyr, oven på ligger min Randers-boble som jagten skal foregå fra.

Det er i dag, jeg skal prøve træk efter hvinænder på en plads, jeg ikke tidligere har ligget på. Positionen til dagens træk har været nøje overvejet adskillige gange tidligere, og nu skal den endelig afprøves. Vejret og ikke mindst vinden har set meget lovende ud i dagene op til. Jeg vil ikke ligge i ret meget vind i boblen på åbent vand, da det tager for meget af fornøjelsen, når man skal padle meget, og det bliver for usikkert i en pram, der ikke er speciel søstærk, så de lovede 3-5 m/s i dag er helt perfekt.

Endelig er jeg fremme, den sidste halve time er lyset tiltaget kraftigt, og det er nu meget lyst. Klokken er kvart i otte, så jeg har travlt med at få begge pramme læsset af og gjort klar til sejlturen over fjorden på ca. 2,5 km.

Mens jeg læsser pramme og udstyr af bilen, spejder jeg jævnligt ud over vandet for at se, om...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: