Oversættelse: Niels Dygaard
Foto: Tweed Mdia

 I de 13 år, hvor jeg har været ansat på Euston Estate, har jeg vist fået, hvad der tilkommer mig, når det drejer sig om jagt på kronvildt, men i de seneste år er antallet af gamle hjorte gået ned. Jeg længtes efter at jage kronvildt igen og bestilte derfor en jagttur til et sted, som er synonymt med kronvildt.

Kronvildtet i “The Highlands” I Skotland er under pres på grund af et mangeårigt projekt, der skal genskabe den caledoniske fyrreskov – et bånd af træer, der engang strakte sig fra vestkysten til østkysten, men som blev fældet for hundreder af år siden. For skovvæsenet er kronvildtet deres primære mål. Forsvarligt nok. Uden naturlige prædatorer og kun med få andre kilder til at øge indtægterne for godserne i ”The Highlands” tillod man en uhyre stor kronvildtbestand.

The Highlands

Ikke desto mindre er det at se kæmpestore rudler kronvildt på bjergskråningerne I “The Highlands” et imponerende syn. Skønt deres naturlige levested er i skovområder, har UK´s største landpattedyr fint tilpasset sig denne mere barske tilværelse. Den caledoniske fyrreskov er langsomt ved at komme på fode igen bl.a. takket være indhegninger, som giver...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: