Foto: Thomas Jerichow

Klokken er 9.00. Vejrudsigten kan næsten ikke være bedre. 7 grader, nul regn og ingen vind. En god jagtdag venter. Alligevel skæver de 23 fremmødte jægere tavst til hinanden. De fleste er nemlig på jagt for første gang, og ingen af dem kender hinanden. De har meldt sig til Naturstyrelsens ny-jæger-arrangement i Kongelunden på Amager. Nogle af dem er på vej til at få noget på tasken, alle får en på opleveren, og de fleste får forhåbentlig blod på tanden efter meget mere jagt i deres kommende jægerliv.

Dagen begynder med morgenmad og udvidet parole ved Naturstyrelsens vildtkonsulent, Sven Norup, der lægger hus til arrangementet.

Sven Norup.

”Sikkerhed er altafgørende. Hvis I vælger ikke at skyde, husker I det i fem minutter. Tager I en chance og ender med at ramme en jagtkammerat, så glemmer I det aldrig,” fortæller Sven Norup til de spændte nye jægere. De kommer fra Københavnsområdet og Nordsjælland og har sagt ja tak til den jagtinvitation, alle nye jagttegns-tagere får fra Naturstyrelsen det år, de tager jagttegn.

”Spørg om alt. I dag handler om at lære,” forklarer Sven de nye jægere. Og der er masser af rutine at trække på for nybegynderne.  Under den kommende...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: