fasanjagt

Fasanjagt – Noget af en udfordring

hagljagt

Fasanjagt er altså bare svært. Det der med at skyde fasaner. Det ser så simpelt ud, når man ser filmene på YouTube, eller man står ude på lerduebanen, og det lykkes gang efter gang, men virkeligheden er bare helt anderledes. Ofte står man flankeret af erfarne skytter, som ikke tæller antal ramte fugle, men derimod forbiere, for det er nemmere, da der er færre af dem, end de fugle, som falder ned til bunke.

”Sjældent har jeg set en anden jæger se gladere ud, end da hun stod med sin første fasan i hånden.”

Foto David Granskog

Der manglede heller ikke kommentarer på, hvad man burde gøre anderledes. Særligt på skydebanerne er der en tendens til, at gamle, erfarne jægere gerne vil give lidt hjælp især til unge kvinder på skydebanen. Det kan altsammen godt blive lidt for meget, og presset større end glæden ved at være på jagt. Men hvad i alverden skal man så gøre ved det?

Et godt setup

De senere år er der kommet mange initiativer, som har fokus på nyjægere. Et af dem er Nyjæger.dk, som simpelthen arrangerer jagt for nyjægere. De laver også podcast, tips og tricks, men denne dag var det jagt på fasaner for nyjægere, som stod på programmet.

For at skabe den...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: