troldfugl

Troldfugl, zig og zag og sneppe. Vi kender dem for deres hurtige og adrætte optræden på jagterne. Scenen udspilles, der er råbt “Sneppe!”. Alle i selskabet stivner og tænker “får vi nu sneppen?”. Et skud eller to senere hører man enten bifald eller møgfald. Min historie om en troldfugl tager afsæt i fortiden.

For et par år siden afgav jeg det, som jeg uden nogen som helst tvivl vil betegne som mit bedste skud med jagtriffel. Den 16. maj om aftenen hørte jeg placeret i min hochsitz et skud ovre fra naboreviret, og få øjeblikke efter så jeg en gaffelbuk komme løbende. Men der var da noget helt galt: hurtigt op med kikkerten og i den kunne jeg straks se, at hele dens underkæbe var bortskudt. Heldigvis lykkedes det mig at gøre en ende på dens lidelser med et øjeblikkeligt dræbende skud – en af den slags kugler, der aldrig vil blive glemt.

Foto: Niels Dygaard og Steen Andersen samt Mark Christopher Cooper, VasekM, Maciej Olszewski, R P Images, rodimov, mmpixel91, Ronald Wilfred Jansen/Shutterstock

Sidste år fik jeg en oplevelse med min haglbøsse, som også vil blive husket længe. Det var nu med en vis spænding, at jeg var mødt op til denne novemberjagt i vort jyske konsortium.  Jeg var nemlig for nylig...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: