Foto: Morten S. Knudsen samt Rebecca Ashworth, Piotr Krzeslak, Mykola Moriev, Robert W Eyers og Adam Fichna/Shutterstock

Nogle dage er der mere fokus på de ubeskrevne helte, som står klar, når jagterne afvikles. De, som står for at få kørt vogne frem, drevet såterne, apporteret fuglene, fodret fasanerne og så videre, og så videre – for der er virkelig mange opgaver, som den almindelig jagtdeltager på fasanjagter ikke ser, men som alligevel bliver løst uden megen fejring. Denne dag med slyngeljagt var for dem.

Fasankok i vintersne

Vinter i Danmark

Der var endelig kommet sne i Danmark, så det var med lodder og trisser, at jeg sneg mig af sted på motorvejen i mørket. Hver gang jeg skulle skifte vejbane, virkede det, som om, bilen sejlede lidt rundt, så det hele foregik med en kontrolleret fod på gassen. Det er sjældent, at vinteren for alvor viser sit ansigt, men på denne dag var der snedækket, så langt øjet rakte, og det skabte en flot ramme for dagens jagt.

Jagt er jo noget sjovt noget, for ofte ser deltagerne ikke alt det arbejde, der ligger bag ved arrangementet og afviklingen af jagten. Men opgaverne er omfattende:

Der skal laves morgenmad. Hentes vogne. Laves hold. Lægges en plan for drevene. Og så videre. Når 35 mand skal på fasanjagt på 200 ha, kræver det en god leder, og det kræver i udtalt grad nogle medhjælpere, som i det...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: