fasanjaten var succesfuld

Gik fasanjagten ikke som planlagt? Forlod fasanerne hurtigt udsætningspladsen, eller ville de ikke blive i såterne? Er dine udsætningspladser eller såter gode nok?

I denne artikel giver Kim Lindgren gode råd til, hvordan du optimerer på alle parametre, så årets fasanjagter bliver bedre end sidste år

En flok jægere på vej til fasanjagten

Der er tre overordnede ting, som har indflydelse på, om fasanjagten i efterårets tid bliver en god jagtoplevelse for dig og dine jagtgæster.

Som det første skal du være omhyggelig ved valg af opdrætter, det ikke er lige meget, hvor du får dine 6-ugers fasankyllinger fra. De, der tror, at en fasan er en fasan, og det er lige meget, hvilken race/hybrid der ligger bag avlen, tager grusomt fejl.

Det andet er revirets opbygning, så ikke bare udsætningspladserne er gode, men også såter og vildtagre er etableret på en måde, som holder på fasanerne.

Den tredje ting er planlægningen og selve afviklingen af de enkelte fasanjagter. Hvis du lykkes med alle tre ting, er det kun sygdom, vejrforhold eller andre uforudsigelige ting, som kan forhindre, at dine fasanjagter i efteråret bliver en succes.

Hunden med på fasanjagten

Om en udsætningsklar 6-ugers fasankylling koster kr. 40,- eller kr. 85,- i indkøb er ikke det afgørende. Det...
Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: