fasanjagtens pris

Fasanjagtens pris – et stort spørgsmål.

Parole

Det kan jo gøres på mange måder. Fra den enkle måde blandt gamle venner ”Vi gør som vi plejer” til den formfuldendte facon, der i højere grad minder om en velkomst med indlagt skåltale.

Foto Steen Andersen samt Mark Christopher Cooper/Shutterstock

I begge tilfælde er der tale om en ouverture til en dag koncentreret om fuglejagt og lige nu mest af alt jagt på fasaner.

Uanset, om man nu står på parolepladsen i tottet kamuflage eller i formfuldendt tweed, så er forhåbningerne nok et langt stykke ad vejen de samme: At den første fugl må gå over til naboen, så det ikke er mig der skal skyde mens alle andre ser til, og at de, der kommer for, vil gøre det i passende højde og i en forudsigelig retning. Det er i altfald, sådan jeg har det.

Det er spændende. Også sine gange lidt skræmmende. Især hvis der kommer mange fugle, og hvis de kommer tæt, for så skal man ikke blot handle hurtigt men også handle korrekt.

Og for alt i verden uden at ende i den fadæse, som jeg selv lige har været skyldig i, hvor tre ænder kommer forbi til et flot sideskud.

Min nabopost fælder den ene and med et sikkert spidsskud, og jeg trækker igennem og fælder en af de to andre....

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: