Fasan i karrysauce en opskrift af Julie Hey. Foto materiale af Betina Hastoft.

4 personer

  • 6 fasanbrystfileter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 store gulerødder
  • 3 store persillerødder
  • 3-4 dl ris
  • 1½ spsk. karry
  • 2 spsk. smør
  • 3 dl hønsebouillon
  • 3 dl fløde
  • salt og peber
  • evt. jævner/majsstivelse
  • frisk koriander el. persille

– Skær fasanbrystfileterne i grove stykker. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skræl gulerødder og persillerødder og skær dem i grove skiver.

– Skyl risene i en sigte, til vandet er klart. Kom risene i en gryde og tilbered dem efter anvisning på pakken.

– Rist karryen af i en tør gryde. Tilsæt smør og lad det smelte med karryen. Kom løg, hvidløg og grøntsager i karrysmørret og lad det stege i 3 minutter ved middelvarme, under omrøring. Kom fasanstykkerne i gryden og steg dem i 3 minutter.

– Tilsæt bouillon og fløde, og kog op under omrøring i ca. 10 minutter, til saucen tykner. Smag til med salt og peber og jævn evt. saucen. Pynt med krydderurter og server med de varme ris.

TIP

Du kan også lave en fars af fasankødet og f.eks. lave fasanboller i karry. Mums!

Voila fasan i karrysauce!

SKUDDET MELLEM ØRENE

Jeg har to fasaner siddende mellem ørene – altså ikke helt bogstavligt, men...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: