Efterårssalat med and

EFTERÅRSSALAT MED AND

Efterårssalat med and. En opskrift af Julie Hey. Foto: Betina Hastoft.

4 personer

  • 75 g valnøddekerner
  • 4 vildandebrystfileter med skind
  • salt og peber
  • 2 spsk. smør
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 4-6 friske figner
  • 1 salathoved evt. rød pluksalat
  • evt. spiselige blomster eller surkløver

Æblevinaigrette

  • 1 lille skalotteløg
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. flydende honning
  • 3-4 spsk. rapsolie
  • salt og peber
  • 2 søde æbler

Hak valnødderne groft og rist dem gyldne på en tør pande. Hæld nødderne i en skål.

Lav to små ridser i skindet på andebrysterne og gnid med salt og peber. Smelt smørret på panden og tilsæt rosmarin. Læg andebrysterne på panden med skindet nedad, og steg kødet i 3-4 minutter på hver side, afhængig af størrelsen. Tag andebrysterne fra panden, læg dem på en tallerken og lad dem trække og afkøle i 15-20 minutter.

Skyl fignerne og skær dem i både. Rist dem på panden i rosmarin/andefedtet i ca. 2 minutter.

Hak skalotteløget til vinaigretten fint og bland det med eddike og honning. Dryp rapsolien i lidt ad gangen under kraftig omrøring, til dressingen samler sig og bliver tyk. Smag vinaigretten til med salt og peber. Skyl æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i tern....

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: