
EFTERÅRSSALAT MED AND
Efterårssalat med and. En opskrift af Julie Hey. Foto: Betina Hastoft.
4 personer
- 75 g valnøddekerner
- 4 vildandebrystfileter med skind
- salt og peber
- 2 spsk. smør
- 1 kvist frisk rosmarin
- 4-6 friske figner
- 1 salathoved evt. rød pluksalat
- evt. spiselige blomster eller surkløver
Æblevinaigrette
- 1 lille skalotteløg
- 1 spsk. æblecidereddike
- 2 tsk. flydende honning
- 3-4 spsk. rapsolie
- salt og peber
- 2 søde æbler
Hak valnødderne groft og rist dem gyldne på en tør pande. Hæld nødderne i en skål.
Lav to små ridser i skindet på andebrysterne og gnid med salt og peber. Smelt smørret på panden og tilsæt rosmarin. Læg andebrysterne på panden med skindet nedad, og steg kødet i 3-4 minutter på hver side, afhængig af størrelsen. Tag andebrysterne fra panden, læg dem på en tallerken og lad dem trække og afkøle i 15-20 minutter.
Skyl fignerne og skær dem i både. Rist dem på panden i rosmarin/andefedtet i ca. 2 minutter.
Hak skalotteløget til vinaigretten fint og bland det med eddike og honning. Dryp rapsolien i lidt ad gangen under kraftig omrøring, til dressingen samler sig og bliver tyk. Smag vinaigretten til med salt og peber. Skyl æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i tern....