Foto: David Granskog

Agerhønsejagt er en fantastisk jagtform. Det har jeg syntes i flere år, og særligt samarbejdet mellem hund og fører er helt fantastisk at følge, når man som jeg er med som skytte. Hvordan hunden afsøger et område, mens føreren dirigerer, og samspillet fungerer – det er noget helt særligt. Det var med de billeder på nethinden, at jeg tog ned på vores jagt. Her har vi fået en enestående mulighed, da den lokale ruhårsklub med stående hønsehund har sat agerhøns ud på vores terræner. Klubben træner på terrænet, og når jagttiden starter, afholder vi jagter, hvor klubben lægger hunde til, og vi stiller med skytter. Det er en virkelig god aftale, som alle parter er glade for. Det var årets første jagt af denne slags, hvilket altid sætter forventningerne højt.

Ruhårsklubben

Som vi stod der på gårdspladsen og fik parolen, kunne jeg ikke lade være med at kigge nærmere på ruhårsfolkene og deres hunde. Det var virkelig nogle flotte hunde, som alle var meget klar til dagens jagt, hvilket tydeligt kunne høres under parolen, hvor det til tider kunne være vanskeligt at høre, hvad først formanden sagde, og derefter formanden for klubben sagde, da hundene gerne ville give lidt lyd...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: