Haglskydning

Det var egentlig bare et teoretisk spørgsmål: Kan en rutineret og erfaren jæger lære noget nyt om haglskydning?

Foto Niels Busch

Haglskydning

Mit umiddelbare svar ville nok være et klart og rungende: JA, selvfølgelig kan man det!

Efter at have sagt ja til denne udfordring, tænkte jeg så mere over spørgsmålet og især over, hvorfor jeg var så skråsikker i mit svar… For sandheden er, at jeg aldrig har været nogen særlig god skytte med haglgeværet!

Jeg blev for mange år siden klassificeret som ”mere talentfuld end teknisk” af en dansk instruktør, og den påstand hænger fint sammen med, at jeg oplever min skydning særdeles svingende… Jeg kan have dage, eller faktisk såter, hvor det går rigtig godt, og så andre, som går helt ad helvede til!

Til venstre Jesper Dellgren, til højre Jacob Kamman. Jesper underviser i haglskydning og ejer Dellgrens jagtskydeskole.

Min største udfordring har nok altid været, at jeg aldrig rigtig har forstået eller været bevist om, hvorfor jeg rammer, når jeg rammer og selvfølgelig også det modsatte… Jo mere jeg tænkte over artiklens præmis, jo mere begejstret blev jeg over opgaven, for nu skulle jeg jo lære noget nyt! Ærligt? Så var jeg faktisk også irriteret på mig...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: