Jagt i sverige
Foto: bildfokus.se / Shutterstock

I en rapport, der udkommer til august, sidestiller ”Centret mot våldsbejakande extremism” (CVE) i Sverige dyreretsaktivister med højreekstremister, venstreekstremister og islamister i den forstand, at de opfatter de militante dyrevenner som en voldelig ekstremistgruppe, som behøver konstant overvågning.

Dyreretsaktivisterne i Sverige er sandt at sige gennemgående mere ekstreme, end vi er vant til i Danmark, og gennemfører løbende aktioner imod såvel landbrug, industri, detailhandel og jægere. Blandt andet forekommer omfattende hærværk imod jagtinstallationer såsom stiger og tårne, ligesom der næsten hvert år forekommer voldelige demonstrationer i form af jagtsabotage forskellige steder i Sverige. Den mest synlige gruppe af dyreretsaktivister kalder sig Hunt Saboteurs Sweden og afventer i skrivende stund domfældelse i en sag om vold under en harejagt Skåne i efteråret 2019.

Den officielle opmærksomhed på dyreretsaktivisterne som en voldelig ekstremistgruppe forventes at føre til, at de svenske myndigheder prioriterer sager, der involverer disse ekstremister, højere.

Læs også

Har jagten en fremtid i Danmark?

Skal Tahr udryddes på New Zealand?