Battista Rizzini kalder sig ofte for den oprindelige Rizzini, eftersom firmaet blev grundlagt i 1966, hvor Battistas far og hans fire brødre skabte firmaet F. Ill. Rizzini. Da han var 14 år gammel, begyndte Battista sin læretid hos Vincenzo Bernadelli, og da han blev udlært fire år senere, grundlagde han sin egen virksomhed i lille skala. Han indkøbte de større dele såsom bascule, monoblok og piber og fremstillede resten selv. Allerede fra starten satsede han på konstruktioner, som var designede til moderne produktion – lette at fremstille og lette at samle.

En matsort bascule er ikke så almindelig på en O/U – men nydelig og funktionel.
Eneste udsmykning er producentens navn og modelnummeret indlagt i guld.

Brescia Special

Er man et firma i Brescia, er det ikke usandsynligt, at Battista har haft en finger med i udviklingen af det, man kunne kalde den italienske standard-O/U – Brescia Special. Nogen vil hævde, at det, vi til dagligt kalder en Brescia Special, er en Rizzini, men det er nok en overdrivelse. Der findes som sagt et stort antal producenter af haglbøsser i Brescia.

En Brescia Special er nærmest en klon af en Browning B25 med en bred lukkerigel i bunden og en relativt høj bascule. Til forskel fra...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: