Tekst og foto: Johannes Krarup

Jeg tillader mig at føre din opmærksomhed til den kulinariske verden. Du kender måske til at nyde et glas vin, hvor man kan høre englene synge, eller følelsen af tage en bid af en velstegt og mør bøf, som smelter på tungen. Instinktivt tænker man: Det kan ikke blive meget bedre. Velkomponeret, harmonisk og en nydelse.
Præcis sådan oplever jeg det, når jeg skyder og svinger med den 81 centimeter langløbede Caesar Guerini Summit i kaliber 20. 

Jeg har testet Caesar Gunerini Summit Sporting i et væld af situationer. Jeg har skudt med den på flugtskydningsbanen, haft den med på flere af vinterens kragejagter og på reguleringsjagter på råer og duer. Den har været med på klapjagter, og når jeg har ført min ruhårede hønsehund og er gået igennem på fællesjagter. Ikke én eneste gang har den føltes forkert. 

Løbsvælgeren placeret oppe på sikringen er en klassisk italiensk løsning. Den er efter Johannes’ opfattelse af de bedste tekniske løsninger, fordi man undgår, at den kommer til at stå i en mellemposition, hvor våbnet ikke kan afsikres.
Pistolgrebet er dybt og giver god kontrol.

Jeg er ikke ubekendt med at skyde med kaliber 20 med 81 centimeter løb. For 10 år...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: