Foto: Zeiss

Kort inden redaktionens lukketid meldte Zeiss sig også på banen med nyheder på natoptikmarkedet og udvider dermed deres serie af termiske clipons med Zeiss DTC 4/50. Denne model tilbyder en sensor på 640×480 pixels i 12µm pixelpitch og en termisk følsomhed på 25 mK. Linsen er på 50mm med F1.1 blænde for et synsfelt på 15,4m bredde på 100m afstand. Billedet vises på en 1024×768 AMOLED skærm og tilbyder forstørrelsesniveauer på 1x og 0,65x for optimal justering af den synlige skærm til riffelkikkertens zoomfaktor. Batteriet er et integreret Li-on og giver fem timer uafbrudt drift på en enkelt opladning. Menu-systemet er veldesignet og optimeret til fremvisning i rundt riffelsigte, som alle de tidligere modeller. Zeiss tilbyder stadig nem indskydning af denne clipon både på sigtet og gennem deres smartphone app. Montagen er særdeles velsmurt og kvalitetsmæssigt solid nok til, at man trygt kan afmontere og genmontere uden at frygte ændring af træfpunktet. Jeg har testet de tidligere modeller med stor glæde og glæder mig over den øgede opløsning og termiske følsomhed. Det bliver en fryd at teste denne model på det klassiske riffelsigte for kombineret bukke- og vildsvinejagt i Sverige i august måned.

Vejledende pris på Zeiss DTC 4/50 bliver 26.800 kr. – Se nærmere i landets jagtbutikker og husk at spørge til den lækre montage mellem kikkert og clipon.

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: