Duften af krudtrøg spreder sig, da geværet åbnes. Patronhylstrene når knapt at blive skudt ud af løbene, før en erfaren hånd har skiftet dem ud med to nye patroner. Ladningen sidder i fingrene. Den er så inkorporeret, at hverken ham, der holder geværet, eller ham, der stopper de to patroner i løbene på geværet, gør nogen notits af det. Fokus er på det, der lige skete: målet, der blev skudt afsted, skuddet der blev sendt efter det, og hvordan det ufortrødent og uspoleret forsatte sin bane over den blå efterårshimmel.  Mens geværet lades, analyseres forløbet i stilhed, inden ham, der stopper patroner i geværløbet, videregiver sin fortolkning.

Det er Olof Olofsson, skydeinstruktør på Susegårdens Skjutskola i Getinge, Sverige. Susegården er mere end en skydebane i almindelig forstand. Her har de lerduestationer, du ikke ser nogen andre steder. Firs forskellige måder at sende en lerdue afsted på med en stor variation af højder, vinkler, fart og sværhedsgrader. Sammenlagt har deres skydeinstruktører mere end 100 års erfaring og 3000 instruktionstimer hvert år. Olof er instruktør og medejer, og i dag følger vi ham og skytten Johan van Ketwich på en af Susegårdens Combo Days, der er et koncept,...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: