
Der er ingen tvivl om, at verden bliver stadig fattigere rent biodiversitetsmæssigt. Vi har en biodiversitetskrise. Ved biodiversitet forstår man antallet af arter og ikke antallet af en enkelt art. Man har en højere biodiversitet, hvis man i et område har to forskellige arter, end hvis man har en million eksemplarer af kun én art.
Biodiversitet handler derfor om, at man gerne vil have en så stor variation af arter som muligt. Og det vil man, fordi mange arter er med til at sikre stabile økosystemer, som er med til at rense vandet og luften, og som er med til at sikre fødegrundlaget for mennesker og dyr, f.eks. ved at bestøve både vilde og dyrkede planter.
Nogle biologer omtaler faktisk biodiversitetskrisen som en masseuddøen, ligesom den der skete, da dinosaurerne uddøde for 65 millioner år siden. Faktisk forsvinder arter lige nu med en faktor 100-1.000 i forhold til, hvad der burde være normalt. Cirka 45 % af klodens oprindelige skovareal er forsvundet og mere end 10 % af koralrevene, som er nogle af verdens mest artsrige økosystemer, er blevet ødelagt. Kort sagt forsvinder der arter i et foruroligende tempo, selvom det ikke er noget, som vi lægger mærke til i hverdagen, når vi kigger ud ad vinduet og...
