EU vil gerne styrke biodiversiteten, men det kan godt få negative konsekvenser for den europæiske jagt – som skaber masser af biodiversitet.

I det daglige tænker man måske ikke så meget over EU. Vi lever i et land, der bortset fra corona og menneskelig dårskab i almindelighed ikke er udsat for de store farer eller vanskeligheder. Der er fred i Europa. I hvert fald i vores del af unionen, og vi har et stærkt samfundssystem, som i det store og hele formår at leve op til de flestes forventninger om en moderne velfærdsstat.

En stor del af den stabilitet og sikkerhed kan vi takke EU for, også selvom englænderne nu er af den opfattelse, at de kan klare det hele meget bedre alene – eller i hvert fald uden for unionen.

MEN EU bestemmer en masse. Noget af det kan man være lykkelig for, andet mere skeptisk overfor, og en del af det bør man nok være imod. Som eksempelvis de tiltag, der for tiden ulmer om at indskrænke jagten i Europa.

Det har vi skrevet en del om på disse sider over de seneste udgivelser, og gør det igen lige her og i Jens Ulrik Høegs betragtninger på side ??

Og det er ikke gået EU-kommissionen forbi, at vi jægere er ængstelige for, hvad EU egentlig har i sinde, og derfor modtog jeg for kort tid siden en invitation fra den danske EU-repræsentation til at komme ind i EU-huset i København til en samtale med missionens leder om, hvad det...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: