Foto Kim Lindgren samt Pawel Bober, Szczepan Klejbuk og airn/Shutterstock

Covid-19 har også ramt jagten

Covid-19 har siden foråret 2020 ændret vores dagligdag markant. Det er ikke kun på arbejdspladsen, at der er sat begrænsninger, da Covid-19 også har sat begrænsninger for vores muligheder for at gå på jagt ved restriktioner om, hvor mange vi må være sammen med i vores fritid.

Siden efteråret 2020 har Covid-19 grundet regeringens forsamlingsforbud (max. 10 personer) tvunget de danske jægere til at omstrukturere logistikken på de planlagte jagter, uanset om det har været en klapjagtsdag på velflyvende fasaner, andejagt på opfløj eller diverse tryk- eller drivjagter.

Om forsamlingsforbuddet på mere end 10 personer har været opfyldt, blot fordi man ved et jagtarrangement delte jægere, klappere, drivere eller hundefolk op i grupper á 10 personer, og man bestræbte sig på, at disse grupper på jagtdagen ikke kom i kontakt med hinanden, skal jeg ikke gøre mig til dommer over.

Derimod kan jeg konstatere, at tingene er strammet til efter Nytår, da der i takt med, at Covid-19 har fået et par følgesvende ved navn B117 og B.1.351/501Y, er indført yderligere restriktioner, som betyder, at vi i resten af...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: