Foto: Søren Nordberg

Gennem de sidste 10 år har jeg med mit kamera fulgt flere danske og svenske bukke, og det giver ”jagten” en helt ny og anden dimension. Flere glæder og flere intense naturoplevelser, og så udvider det jagtsæsonen til jagt på råvildt året rundt. Med systematiske billeder af råvildtet på dit terræn bliver det lettere og sjovere at få den helt rigtige afskydning.

Syge og svage dyr før raske dyr. Lam før rå og gamle hun- dyr før unge hundyr og ikke mindst modne bukke før unge bukke.

Det startede egentlig med, at en kammerat for mange år siden spurgte mig, om jeg ikke lige kunne pürsche mig ind på en stærk buk, som han havde gående på sit jagtterræn og tage nogle billeder med mit kamera for at vurdere, om buk- ken var moden til afskydning.

Dette var startskuddet til en omlægning af min interesse for jagt med ”riffel på råvildt” til jagt med ”kamera på råvildt”. Det har nu udviklet sig til, at jeg helt systematisk følger råvildtet året rundt med kamera og på enkelte dage i året også med riffel.

I denne artikel vil jeg fortælle lidt om de observationer, jeg bruger til at holde styr på de enkelte bukke år efter år.

Bukken på billedet herunder blev nedlagt i...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: