Foto: Per Kauffmann samt Kletr, Mirko Graul, Wildlife World, Fotorina og Podolnaya Elena/Shutterstock.

Vejret er formidabelt denne forårsaften. Varmt er det ikke, men lunt og med en svag brise. Jeg trasker hen over jernbanen og har så yderligere en lille kilometer at gå ind i vildnisset for at nå frem til det sted, jeg håber at kunne aftvinge en bæver. Strømmen i elven er stærk her, og vandet bruser højlydt, mens jeg går nordpå. Endnu er der lidt bebyggelse på den modsatte side af floden, og jeg kan se nogle få mennesker, der gør klar til at grille i den milde aften. Mit bestemmelsessted er en stejl skråning ovenfor et meget aktivt bo.

Bæverdæmning

Jeg finder nemt den hvide plasticstol, der står på den anden side af elven. Det er herfra de lokale svenskerne jager bæver, og heldigvis er plasticstolen tom i dag – jeg har det hele for mig selv.

En mild forårsaften i Sverige er lise for sjælen.

Skum på vandet

Jeg sætter mig til rette og nyder udsigten. Den brede elv drejer 90 grader lige ud for mig, hvilket betyder, at der er en del strømhvirvler. Der er en opdæmning længere oppe, hvorfor der er masser af skum på vandet.

En rum tid går, og jeg sidder og døser lidt i solen. Derfor ser jeg ikke ræven...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: