Et eldorado for bukkejægere

Foto: Søren Nordberg med flere

Bukke i præmieklassen

Først, da min jagtglade hustru Merete og jeg kom i kontakt med Steffen Toft fra Game Adventures, blev vi klar over, at der er en meget stor bestand af råvildt og bukke i præmieklassen på Tycho Brahes berømte ø, Hven.

Årsagerne til den store bestand er ligesom på Bornholm, at der ikke er ræve, selvom der fra tid til anden rejses tvivl om denne påstand.

Endvidere er der heller ikke skove på Hven, hvor vildtet kan gemme sig, så de er tvunget til at være ude i det åbne, eller på skrænterne, hvilket betyder, at jægeren har det meget lettere med at komme på skudhold af dyrene.

Steffen Toft sendte nogle pragtfulde billeder (taget af naturfotograf Søren Nordberg, dyrlæge fra Hillerød, som jeg vender tilbage til senere i beretningen) af de to bukke, der ventede os, hvis vi besluttede os for at tage turen derover. En beslutning, som blev forstærket af det faktum, at vi bor i Humlebæk ned til vandet, hvor vi har en båd liggende, så vi ville kunne sejle over til Kyrkbacken på Hven på ingen tid. Ellers skal man med to færger, først fra Helsingør og dernæst fra Landskrona.

Så vi besluttede, at den oplevelse ville vi ikke lade gå fra os, så vi pakkede...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: