At få muligheden for at nedlægge en hvid buk på sit eget jagtrevir var, hvad en dansk jæger, med fornavnet Claus oplevede den 7. juni 2021.

Selvom den 51-årige jæger kun har gået på riffeljagt i 12 år, var det dog lykkedes ham at nedlægge mere end 50 bukke. Nogle af bukkene var nedlagt uden for Danmarks grænser, men hvis man tror, at han for at nå dette antal bukke, havde skudt til hver eneste buk, han havde set, tager man fejl.

Claus havde gennem de sidste 6 år sammen med 5 gode jagtkammerater lejet jagten på et flere hundrede hektar stort jagtrevir på Sydsjælland. Selvom der på reviret også blev udsat fasaner, var det  råvildtjagten og specielt bukkejagten, som havde Claus´s helt store interesse.

Alle i det lille jagtkonsortie var enige om at det at gå på bukkejagt ikke handlede om at få skudt den første og bedste buk, man mødte på sin pürsch gennem skoven. Nej, man ville gerne skyde sunde bukke med gode trofæer, og derfor fik yngre, sunde bukke lov til at gå fri for at kunne vise deres potentiale fremadrettet.

Man kan synes om modellen eller ej, men man havde i konsortiet aftalt kun at afskyde seksendere og helst ældre bukke eller deciderede returbukke og selvfølgelig alle bukke, som var...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: