Foto: Steen Andersen

Jeg har hørt jægere sige, at de aldrig skyder forbi. Jeg har også hørt nogle få sige, at de ikke er særlig gode til at skyde på skydebanen, men de skyder sjældent forbi på jagt. Det forholder sig imidlertid sådan, at man aldrig bliver bedre, end man er på skydebanen, og før eller siden laver vi alle dårlige skud.
På skydebanen er den vigtigste lektion faktisk, at vi lærer at holde et dårligt skud tilbage – begrænsningens kunst. Kan man skyde forbi på skydebanen, kan man også skyde forbi på jagten.

De dårlige skud, vi leverer, skyldes ofte, at vi tager for slapt på vores skydning eller tager skydning for givet. Jeg har selv lavet et forbiskud på kort hold, som jeg ganske enkelt ikke kan forklare på anden måde, end at jeg gjorde skydning til en rutinesag. Grunden til et andet forbiskud blev jeg først klar over efterfølgende, da jeg læste en artikel om nogle simple trin i skydeteknik. Her blev jeg afsløret i, at jeg glemte det basale at holde vejret under skydning.

Forhekset buk

Jeg kan godt relatere til primitive kulturers tendens til at tolke fænomener overtroisk. Jeg tænker på de situationer, hvor der har været en begivenhed under jagten i naturen, hvor en naturlig...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: