Så nærmer en af årets vigtigste dage sig for de danske jægere. 16. maj begynder bukkejagten. En lang vinter – og for mange jægere – en lang ventetid er ovre. Nu gælder det den smukke forårsskov og markerne. Her er 10 bud på detaljer, som kan gøre bukkejagten mere vellykket.

Få styr på bukkene

Brug et par dage, inden jagten, på at gå tur og få styr på bukkene på dit revir. Ingen kan naturligvis vide alt eller bruge alt for meget tid i skoven, men bukkejagten bliver bare sjovere, hvis man ved, hvad der går, hvilke bukke man gerne vil skyde, og nogenlunde hvor de enkelte bukke går.

Et sikkert tegn på revirbukken er fejninger, hvor bukken har skrabet barken af mindre buske og træer for at vise rivalerne, hvor grænsen går.

At have lidt styr på, hvad der går på reviret, giver også mulighed for at forvalte bukkestammen lidt. Revirerne i Danmark er sjældent store, og derfor er der mange steder, hvor det kan være svært at planlægge, men der er både bukke derude, som bør skydes, og bukke, som er meget sjovere næste år.

Bukkejagten

Bukkejagten uden schweisshund?

Ingen bukkejagt uden adgang til schweisshund. Hav altid hund klar. Langt de fleste bukke lægger sig høfligt ned, når de er ramt, men af og til sidder...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: