Riffelskolen - Få et bedre aftræk
Pegefingeren – i samklang med en aftrækker er kroppens stærkeste legemsdel.

Hvordan få kan man få et bedre aftræk?
Når du er på jagt, kan det udvikle sig meget hurtigt fra, at du nyder naturen med en puls som en sovende blåhval til, at den bliver meget hektisk, og at din puls bliver lige så hurtig som en parringslysten kolibri.

Det er derfor vigtigt, at du hurtigt og sikkert kan levere et dræbende skud til vildtet.

Der er mange faktorer, der gør sig gældende. Jeg vælger at dele dem op i to områder. De ”indvendige” og ”udvendige” faktorer. Der kan sagtens være flere områder, der overlapper hinanden, da de ofte har en indbyrdes indflydelse og effekt.

Der er ingen af de fif eller metoder, jeg skriver om, der er vedtaget ved lov, eller hugget i sten. Hvis du ikke synes, metoderne eller mine fif passer til dig eller din skydning, så skal du bare ignorere dem.

Jeg prøver på at videreformidle de erfaringer og gode takter, jeg har fået forevist og selv anvender. Jeg anderkender selvfølgelig, at der er masser af individuelle måder at gå på riffeljagt på. Jeg ønsker kun, at alle jægere skal udføre et hurtigt og sikkert drab på vildtet. Dermed gør jægeren også alt for, at vildtet ikke lider unødvendigt.

Hvis du savner inspiration, vil jeg foreslå, at du følger de...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: