Billeder af Lewis Thomas, SLOTSmedia samt Erni/Shutterstock

Som udgangspunkt er al begyndelse svær. Det er bestemt også sandt, når det handler om jagt på nye arter under fremmede himmelstrøg. Alligevel er vi blot ti minutter inde i jagten på den første aften i Suffolk, England, da jeg skyder min første muntjac buk. Kort efter vi har forladt bilen, og mens jeg ganske uprofessionelt står og småsnakker med den lokale gamekeeper, Sam, lister en flot muntjac ud af buskadset små tredive meter bag ham. Jeg tager uden tøven riflen af skulderen og monterer den i skydestokken og afsikrer, mens jeg finder bukken i kikkerten på laveste forstørrelse. Alt dette sker i én glidende bevægelse, som på autopilot, stort set hen over skulderen på Sam, der har stået med ryggen mod dyret. Nu vender han sig en smule forvirret om, opdager bukken og når lige at hvisle et særdeles entusiastisk ”bloody hell!” mellem tænderne, netop som jeg lader skuddet gå.

Bukken falder omkuld i knaldet, og skuddet forstyrrer endnu en muntjac fra krattet lige ved siden af os. Jeg slipper skydestokken, repeterer hurtigt og svinger riflen i retning mod det flygtende dyr. Denne gang griber Sam ind med en rolig hånd placeret på min skulder og...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: