Mens hundeføreren går på sporet, venter jeg utålmodigt uden for mosen – intenst lyttende efter de forløsende ord: ”Jeg har fundet bukken”. Men, de kommer ikke, i stedet vender hundeføreren svedende og stakåndet retur efter en rum tids asen imellem de svært tilgængelige vidjebuske i rørskoven…

Starten på bukkejagten det år gik mildest talt ikke just efter bogen. Selve optakten tegnede ellers særdeles lovende i og med, at jeg havde spottet 2-3 rigtig stærke bukke i reviret.
I dagene umiddelbart inden jagten bliver givet fri, beslutter jeg mig for at prioritere en stærk buk i vestkanten af reviret i løbet den første uge af bukkejagten. Der er intet hastværk, da jeg har fri fra arbejde hele den første uge af bukkejagten som følge af afspadsering af optjent overarbejde. Omvendt så skulle jeg af sted på lejrskole til henholdsvis Ribe og Tjekkiet de efterfølgende to uger, så …

Om morgenen den 17. maj opdager jeg den aktuelle buk, da den opad morgenen ligger henslængt og nyder solen i en brakmark. Jeg har dog, som situationen står, ikke mulighed for at pürsche tættere på bukken end små 150 meter, uden at den aner uråd. Skulle den rejse sig, ville der heller ikke være mulighed for at afgive...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: