knaldapport

Går din hund på knaldapport? Der var engang en hundetræner, der sagde, at det mest ødelæggende for en jagthunds træning er at tage den med på jagt. Det har han nok ret i, men det er jo det, vi skal bruge vores hunde til. Grunden til den bemærkning er jo, at det er på jagt med alle de uforudsigelige situationer, der opstår, at man ser, om bukserne holder i lydighedstræningen.

Det er der, man let mister overblikket og kommer til at lave førerfejl.
Der er stor forskel på at træne sin hund i rolige omgivelser og så både håndtere hunden og skyde selv på rigtig jagt – så jo da, der er en del hunde, der begynder at knaldapportere, når bølgerne går højt.

En knaldapportering er (som bekendt), at hunden apporterer uden kommando, og der ses indtil flere modeller. Nogle hunde løber, når de ser en fugl falde. Andre allerede, når skuddet lyder, og atter andre er af sted, bare sikringen skubbes frem.
Det er irriterende for hundeejeren, men især for de andre hundefolk, der oplever, at deres apportering går i vasken, når nabopostens Buller kommer stormende, efter at en anden hund er sendt. Jeg har ofte hørt jægere, der plæderer for, at deres hund skal knaldapportere. Så kommer deres hund hurtigere til...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: