Foto: Trine Dixen

Jeg mødtes med Michael og Kim i Rosenborg Skov på Djursland en dag i november. De er begge registrerede schweisshundeførere med stor erfaring i eftersøgning af klovbærende vildt i både Danmark og Sverige.


Dagens trykjagt på dåvildt og kronvildt er med et hold skytter, som er kommet på stedet igennem flere år. Michael og Kim er en fast bestanddel af jagterne her i skoven, hvor ingen riffeljagt bliver afholdt uden deltagelse af mindst én registreret schweisshund med fører.
Både for ejeren af skoven og for schweisshundeførerne er det en stor fordel at være med på hele jagtdagen. Det sikrer, at hundeførerne hele tiden kan følge op på hvert afgivet skud, og at der ved dagens afslutning er eftersøgt på alle poster, hvor dyret ikke er forendt på skudstedet.

Riffeljagt på de større klovbærende vildtarter giver ofte situationer, hvor dyret fortsætter efter skuddet – selv med en god placering af kuglen, og reglen er, at ingen skytte selv leder efter vildtet. Skudstedet bliver markeret med gule bånd, som er udleveret til hver skytte ved parolen, og samtlige skud bliver tjekket af de erfarne hundeførere.

Udstyr til schweisstræning

Sporsele
Sporline
Færtsko
Friske klove
Friskt okse –...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: